Kunstdagen 2022

Els van Beurden

De Kwekerij 40,  3601AZ Maarssen e-mailadres: elvanbeurden@casels.nl

Ik ben de afgelopen 15 jaar met sieraden bezig geweest en heb een passie voor textiel, in het bijzonder het verwerken van wol d.m.v. spinnen, vilten verven en weven. Daarnaast ontdekte ik dat ik graag niet alledaagse sieraden draag en dat gaf mij een impuls om nieuwe materialen en technieken te gaan toepassen. Ik ben bij verschillende kunstenaars, sieraadontwerpers les gaan nemen.

 De ene keer kies ik als uitgangspunt foto’s van structuren uit de natuur, soms is het materiaal zelf al een uitdaging. Door gebruik te maken van textiel in mijn sieraden met draden, stofjes van wol en zijde heb ik een prachtig palet voor een persoonlijk ontwerp.

Ik heb de laatste tijd een aantal opdrachten gehad om van oude sieraden nieuwe te maken een enorme creatieve uitdaging.