Voorwoord van de voorzitter kunstdagen 2017

Tradities zijn de fundamenten van onze samenleving, zeker in zo’n kleine gemeenschap als Goedereede. Dit evenement kan al jaren op grote instemming van de bevolking rekenen.
Deze instemming schept vertrouwen, maar gelijkertijd ook de verwachting dat de
Kunststichting ieder jaar haar hoge niveau behoudt. Het is voor de organisatie dan ook
altijd een aansporing om nieuwe mensen met nieuw werk en oudgedienden met nieuwe programma’s te laten zien en horen.

Voor de 19e keer organiseert de Kunststichting Goedereede de traditionele
Goereese Kunstdagen in de 1e week van augustus.

De Kunststichting is er trots op dat zij al die jaren dit vertrouwen van de bewoners heeft. Deze geven tenslotte belangeloos een deel van hun privacy op ten bate van de Kunstdagen.
Dit jaar hebben wij een uitbreiding van de expositie doordat een aantal bewoners van het 2e deel van de Pieterstraat heeft aangegeven te willen meedoen.
Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor ballotage en worden dan wel of niet toegelaten.
Er moeten muzikanten en artiesten geselecteerd worden die tijdens deze dagen optreden.
Dit zoeken kost veel tijd en geduld, gezien het streven naar nieuwe artiesten en ons krappe budget.

Er is ook weer een bijzonder creatief idee ontwikkeld voor de workshops voor kinderen en volwassenen.
Het verzamelen van de kunstwerken en het uitkiezen er van door de bewoners is één van de leukste momenten in de voorbereiding. De belangstelling voor en de nieuwsgierigheid naar de nieuwe werken is altijd een interessante en onverwachte gewaarwording.
Het vele rondlopen door iedereen met kunstwerken, ezels en verlichting is voor
Goedereede het teken dat de kunstdagen er weer aankomen.

Dat het organiseren van grote evenementen als deze, niet voor het publiek zichtbaar,
veel werk en tijd kost, spreekt voor zich. Op de vraag wanneer het werk voor de
Kunstdagen begint, is het antwoord duidelijk: direct na de laatste kunstdagen.
Het volledige programma vindt u hier.

Alle op de website genoemde organisaties, instellingen, particulieren en vrienden steunen de kunststichting financieel en materieel. Wie dat zijn: Kijk hier.

juli 17th, 2017 door Webmaster